Kik vagyunk? Mit akarunk?

 

Kolber István (elnök):

kolber

1991-1994 között a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke. 1994-1998 között a közgyűlés elnöke, a Somogy Megyei Területfejlesztési Tanács és Dél-Dunántúli Fejlesztési Tanács elnöke. Két évtizedig a Somogy Megyei Önkormányzat képviselője, az MSZP frakció vezetője volt.

2002-től 2014-ig országgyűlési képviselő. Kezdetben a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke volt, 2004-2006 között fejlesztési miniszter (a területfejlesztés, a turizmus, a lakás- és építésügy, valamint a kiemelt önkormányzati beruházások tartoztak felelőségi körébe).

A 2006-os választásokat követően államtitkárként a miniszterelnök által vezetett Fejlesztéspolitikai Irányító Testület (FIT) regionális fejlesztésekért felelős tagja. Később kutatás-fejlesztésért, tudomány-, és innováció politikáért felelős államtitkár.

A Demokratikus Koalíciónak (DK) alapító tagja. A DK országgyűlési képviselője volt 2014-ig. A párt tisztségviselője: a DK Országos Tanácsának (OT) elnöke, valamint a DK pártalapítványának, az Új Köztársaságért Alapítvány elnöke.

A Somogy Megyei Közgyűlés, illetőleg 15 somogyi település ismerte el munkáját díszpolgári kitüntetéssel.

 

Niedermüller Péter (tag):

niedermuller

Niedermüller Péter: a Demokratikus Koalíció alelnöke, etnográfus, kulturális antropológus. Kutatásai a modern társadalmak változásaira, azok különböző részterületeire, valamint a politikai folyamatok kulturális elemzésére terjednek ki. Cikkei, tanulmányai külföldi és hazai szakfolyóiratokban, valamint az Élet és Irodalomban, illetve a galamus.hu-ban jelentek meg.

  1. november óta a Demokratikus Koalíció alelnöke, három alkalommal választották újra. A társadalmi, oktatási és kulúrpolitikai területek felelőse, a Társadalom-, és szociálpolitikai kabinet, valamint az Oktatási-, és foglalkoztatási kabinet vezetője.

Jelenleg Európai Parlamenti képviselő, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Európai Parlamenti Képviselőcsoport frakcióvezetésének tagja, valamint kincstárnoka.

Tagságok az Európai Parlament szakbizottságiban és küldöttségeiben:

 

Nemes László (tag)

NemesLaszlo04
Villamos mérnök és reaktortechnikai szakmérnök végzettségű. jelenleg informatikusként (programozóként) dolgozik.
1983-1997 között oktató és kutató a Budapesti Műszaki Egyetemen.
1997-2002 egy francia cégnél informatikus
2002-2016 Országos Atomenergia Hivatalban informatikus 2017-től egy amerikai cégnél informatikus

1994-től önkormányzati képviselő Budapest XX. kerületében (Pesterzsébeten). 2014-től társadalmi megbízatású alpolgármester is.

A Demokratikus Koalíciónak (DK) megalakulása óta tagja. A kezdetektől a Budapest 16. vk. szervezet szervezője, majd elnöke. 2013 óta tagja a DK Országos Tanácsának (OT).